YouTube i youtuberski problemi

Ah taj YouTube… Na njemu nema više ničega što bi me moglo iznenaditi… Ili ipak ima?!? Što ako su problemi vezani uz primjerice YouTube partnerstvo negdje drugdje a ne među videima… Hmmm… Dakle ovo je moja štorija o pronalasku prave Partner kompanije i o problemima koje sam imao na više kanala.

I da započnemo sa kratkim crtama iz povijesti mojih YouTube kanala (imao sam ih više, te sad imam 2 – jedan za glavne video materijale i drugi za gluposti (random videi, rijetki imaju dosta pregleda)).

Svoj prvi YouTube kanal sam otvorio 20. 02. 2011-te godine. taj kanal je imao ime: midzan21 . To je i dan danas moj glavni nadimak na raznim forumima. Kanal je bio onak, solidan. Nije bio extra, imao je nekoliko Copyright Strikeova, standardni copyright claimovi na glazbu i tako to. No onda, sam ja tokom 2013-te godine odlučio početi sa Partnerstvom na YouTubeu. I naravno, istražujući malo-pomalo ušao sam sa RPM-om u partnerstvo. Ono je trajalo manje od pola godine, zbog jednog Copyright strikea koji je pao niti nepuna 3 tjedna od kad sam postao partner na prastarom video zapisu iz 2011-te godine.
Nakon što je prošao strike period, probao sam ući u partnerstvo i sa raznim drugim poznatim firmama (FullScreen, any.tv, SocialBlade) ali nije išlo, sve dok jednom prilikom nisam naišao na jednu firmu čije ime sam zaboravio i njima poslao request. Naravno, ja panj sam prihvatio bez obzira što je pisalo da sam upao na drugu firmu. Malo čudno, no s obzirom da nisu odbili me iz te mreže bio red da prebacim dobre video zapise na novi kanal.

Taj kanal je otvoren početkom siječnja 2014-te godine. Na njega sam reuploadao video zapise, te je u kratkom roku vratio broj subscribera i porastao 4 puta od starog.
Sa ovim kanalom imenom i prezimenom: markoidzan sam ušao direktno sa YouTubeom preko AdSensea u partnerstvo. No, niti to nije dugo trajalo jer su uočene nepravilnosti sa brojem pregleda (znam, opet sam se igrao sa cheatanjem) tako da je i to propalo. No, onda sam si mislio, OK, zašto ne ostaviti malo i probati sa novom firmom. I tako je krenula potraga opet od SocialBladea pa do FullScreena. Ništa, same odbijenice.
No, prije manje od 2 tjedna sam pronašao Freedom! MCN. Bio sam, hej, relativno su novi, ali CEO ima je osnivač TGN-a pa idem probati. Probao jesam, ali zbog AdSensea – NULA, PRIMILI SU ME ALI JA NISAM MOGAO PRIHVATITI TO.

I tako sam vam ja ljudi moji u pogon pustio novi kanal sa imenom tvzmarko na kojem su svi stari video zapisi bez copyrighta zbog glazbe. On je ušao u Freedom! MCN i sviđa mi se njihov pristup. Naime, trenutno se promoviram svugdje pa sam u roku od tjedan dana došao na skoro pola broja prethodnih subscribera, ali i na dobar broj video pregleda. Video pregledi su legitimni ovaj put, jer promocija kanala ide preko YouLikeHits stranice. Da, to je sub4sub ali ne besplatno. Možete ljudima lajkati fb stranice (isplativo), pratiti ih na twitteru (obavezno 50 dnevno da dobijete free bonus) i još dosta toga. I da se odmah ogradim: ne varam sa pregledima, dajem velik broj bodova za subbanje. Subpals, Subscribertrain i ostali ne valjaju, izgubio sam sve njihove fejk sub4subere.
Vezano uz ovakvu promociju: moj je savjet da čekate jer to pomaže. Meni je primjerice pomoglo da u jednom danu imam skok od 80 subscirbera. Da, gubim 1-2 subba dnevno, ali Bože moj, šta se tu može.

Inače: trenutno pripremam teren za facebook fan-page aplikaciju gdje će biti svi video zapisi, pa ako već niste lajkajte stranicu, link ćete naći na mojem webu ili u sidebaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *